06/03 CORE STABILITY

06/03
10,00 € 10.0 EUR
De verkoop eindigt op 6/03/2024 18:30 (Europe/Brussels)
Hvh
CORE STABILITY

Core stability is belangrijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, fitnessniveau of levensstijl. Het speelt namelijk een cruciale rol bij het voorkomen van blessures, het verbeteren van sportprestaties en het bevorderen van een gezonde houding. 

Waar en wanneer?
Elke woensdag van 18:30 - 19:15 in All Athletes Roeselare.

Voor wie?

  • Atleten en sporters: Core stability is essentieel voor atleten en sporters, ongeacht hun sport. Een sterke core helpt bij het verbeteren van de algehele lichaamsstabiliteit, balans en coördinatie, wat cruciaal is bij het uitvoeren van bewegingen, het genereren van kracht en het verminderen van het risico op blessures.

  • Fitnessliefhebbers: Ongeacht het fitnessniveau of het type training dat iemand doet, is core stability van vitaal belang. Een sterke core helpt bij het handhaven van een goede houding tijdens het uitvoeren van oefeningen, verhoogt de kracht en stabiliteit van het hele lichaam en verbetert de prestaties in andere fitnessactiviteiten.

  • Mensen met rugklachten: Core stability is vaak een integraal onderdeel van revalidatieprogramma’s voor mensen met rugklachten. Een sterke core kan helpen bij het ondersteunen van de wervelkolom, het verbeteren van de houding, het verminderen van druk op de tussenwervelschijven en het verlichten van pijn.

  • Ouderen: Naarmate mensen ouder worden, neemt de spiermassa af, inclusief de spieren van de core. Het behouden van een sterke core is essentieel voor oudere volwassenen om de stabiliteit, balans en mobiliteit te behouden, wat kan helpen bij het voorkomen van vallen en het handhaven van een actieve levensstijl.

  • Zwangere vrouwen: Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam verschillende veranderingen, waaronder de belasting van de buikspieren en het bekkengebied. Het versterken van de core kan helpen bij het handhaven van een goede houding, het ondersteunen van de ruggengraat en het verminderen van lage rugpijn tijdens de zwangerschap.

  • Kantoorpersoneel: Mensen die een zittend beroep uitoefenen, kunnen een zwakke core ontwikkelen als gevolg van een slechte houding en een gebrek aan beweging. Het versterken van de core kan helpen bij het voorkomen van rugklachten, het verbeteren van de houding en het bevorderen van een gezondere werkomgeving.
Datum & Tijd
woensdag 6 maart 2024
18:30 19:15 (Europe/Brussels)
Locatie

All Athletes Roeselare

Houtskoolstraat 15
8800 Roeselare
België
+32471825302
+32471825302
roeselare@allathletes.be
Krijg de routebeschrijving
Organisator

All Athletes

050 34 58 56
info@allathletes.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.