Louis Naeyaert: De militaire triatleet

Je herkent Louis Naeyaert aan zijn brandweeruniform, zijn petje en zijn loopschoenen van All Athletes. In 2019 vervoegde deze 25-jarige semi-professionele kwarttriatleet de erelijst van de kwarttriatlon van Brugge. We zochten hem op om te weten te komen hoe hij deze topprestatie kon behalen!


Gezonde motivatie

“Triatleten zijn zot, we doen alles voor onze sport! Maar het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren.” In zijn achtjarige competitieve carrière heeft Louis nog maar weinig blessures opgelopen door te sporten. 

“Sommigen voelen een klein pijntje en blijven doorzetten, dat vermijd ik. Liever één week rust dan een half jaar herstellen.”

Tijdens de inspanning drinkt hij een sportdrank (trisport pharma) en na het sporten een recovery shake. Daarnaast neemt Louis ook beperkt supplementen om zijn lichaam te onderhouden, maar een speciaal dieet volgt hij niet. “Ik eet gezond, vaak vegetarisch door mijn vriendin... maar op vlak van voeding komt genot op de eerste plaats voor mij.

Mijn grootste tip: Weet wat je eet en zorg voor een juiste verhouding voedingsstoffen voor jouw doelstellingen!”

Team Louis

Gemiddeld traint Louis 15 uur in een week. “De bedoeling is om dat op te krikken tot 20 uur en volgend jaar mee te doen aan halve triatlons.”

Om in topvorm te raken voor kwarttriatlons heeft Louis een trainer die zijn schema opstelt: drie à vier fietstrainingen, vier zwemtrainingen en vier looptrainingen per week. Daarnaast eenmaal stabilisatie- en krachtoefeningen die hij bij de kinesist van Track uitvoert.


Als je niet meer kan, kan je toch nog (Brugse Ijsberen)

Louis haalt veel plezier uit een gezonde levensstijl. “Het begint bij sporten en de rest volgt vanzelf!” Fysiek respecteert hij zijn grenzen, maar mentaal pusht hij zichzelf tot het uiterste: “Ik train zonder muziek waardoor ik enkel mijn eigen ademhaling hoor. Voor wedstrijden moet ik mentaal sterk staan en goed met druk kunnen omgaan. Telkens ik mijn naam hoor langs de kant van het parcours, krijgt ik een mentale boost!”


Belgische inspiratie

De voorbije Olympische Spelen maakten het nogmaals duidelijk: Voor ons klein land hebben we topatleten! Legendes als Frederik van Lierde en Marino Vanhoenacker inspireerden Louis ooit om te beginnen met lopen. “Begin met twee keer gaan lopen in de week, een gezonde levensstijl en omring je door mensen die je aanmoedigen.”

Daarnaast volgt Louis Sweat Elite en Eliud Kipchoge op Facebook voor extra inspiratie. “Het allerbelangrijkste blijven goede loopschoenen, anders krijg je last van blessures! Het assortiment van Running Center Brugge sluit perfect aan bij m’n noden. Daarnaast raad ik ook de Hydrapak drinkbus aan, die kan je comfortabel in je hand houden tijdens het lopen, zonder dat het water beweegt!”


Laat je inspireren door Louis Naeyaert via zijn Facebookpagina of op Instagram! Veel succes met je volgende wedstrijden! 💪in Blog
Aanmelden om een reactie achter te laten
Hydratatie tijdens het lopen